BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Meghalt egy fideszes képviselő, nincs kétharmada a Fidesznek

Elhunyt Lasztovicza Jenő fideszes képviselő. Ez azt is jelenti, hogy a veszprémi időközi választásig nincs kétharmada a kormánypártoknak.

Elhunyt Lasztovicza Jenő, a Fidesz országgyűlési képviselője – közölte a kormánypárti frakció az MTI-vel.

A képviselő egyéni választókörzetből jutott be a Parlamentbe, vagyis a megüresedett helyére időközi választást kell kiírni. Ez azt jelenti, hogy a veszprémi időközi választásig 197 fős a Parlament, vagyis 132 mandátumra volna szükség a kétharmados többséghez. Csakhogy Lasztovicza halálával a Fidesz-KDNP frakciók létszáma ideiglenesen 131 fősre csökkent.

Lasztovicza Jenő 1961-ben született Kiskőrösön. Politikusi pályája előtt a mezőgazdaságban dolgozott: 1986-tól 1988-ig a hajósi Hosszúhegyi Mezőgazdasági Kombinátnál a palackozó üzem helyettes vezetőj, majd 1989-től 1998-ig a Badacsonyi Pinceszövetkezet borászati vezetője volt.

1998 óta volt parlamenti képviselő. A legutóbbi választáson Veszprém megye 3-as választókörzete, azaz Tapolca és környéke képviselőjeként jutott be a Parlamentbe.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.