BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Magyarországi jogalanyként kíván működni a Magyar Ifjúsági Konferencia

Magyarországi jogalanyként kíván működni a Magyar Ifjúsági Konferencia (MIK), amely eddig csupán informális ernyőszervezete volt a világ magyar ifjúsági szervezeteinek.

 Erről Szórád Gábor MIK-elnök beszélt vasárnap Kolozsváron, a MIK hét végi ülésének a témáit összegző sajtótájékoztatón. A kolozsvári tanácskozás munkálatain 38 Kárpát-medencei ernyőszervezet képviseletében mintegy száz fiatal vett részt. 

Szórád Gábor az MTI kérdésére elmondta: a magyarországi jogi bejegyzést az nehezíti meg, hogy a MIK jelenleg kilenc régióban működő szervezeteket fog össze, és olyan tagszervezetei is vannak, amelyek az Európai Unión kívüli országokban működnek. A tagszervezetek alapdokumentumai is nagy mértékben különböznek egymástól. „Meg kell találnunk azt a formát, amellyel az összes tagszervezetünket magunkkal vihetjük ebbe az új jogalanyiságba” - mondta az elnök.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.