BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Terítéken a térség gázbiztonsága

Hamarosan Budapesten kerül terítékre az, hogy hogyan hozzuk el a gázt a török-görök határról, 2019-től.

Április 7-én találkoznak Budapesten Magyarország, Macedónia, Görögország, Szerbia illetékes miniszterei valamint Törökország európai uniós ügyekért felelős minisztere annak megvitatására, hogy milyen együttműködés formájában hozható majd el térségünkben a várhatóan 2019-től működő Török Áramlat gázvezeték gáza, jelentette be Szijjártó Péter külügy- és külgazdasági miniszter a Külügyi Intézetben szervezett regionális energiabiztonsági konferencián. A miniszter szerint Magyarország négy fő projektet tart párhuzamosan szem előtt gázbiztonságának mielőbbi megteremtése érdekében.
Amos Hochstein, az USA energiaügyekért felelős különmegbízottja hangsúlyozta, hogy Magyarország számára e téren is fontos a szomszédos országokkal és az Európai Unióval való szoros együttműködés, amit az USA határozottan támogat.
Részletek a holnapi Világgazdaságban

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.