BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ritz-Carltont csinálnak a budapesti Le Meridienből

SZÁLLODAIPAR Sok sikert kívánt a le Meridien Budapestet működtető Starwood az Al Habtoor csoportnak abból az alkalomból, hogy az üzemeltetési szerződés lejártakor az egykori budapesti rendőfőkapitányságból kialakított luxusszálló üzemeltetését a Mariott-csoporthoz tartozó Ritz-Carlton láncnak adják. Az elegáns közlés szerint – amelyet a turizmusonline.hu idézett – a Starwood biztosítani fogja a zökkenőmentes átmenetet a személyzet, vendégek és ügyfelek számára, ám némi feszültség azért érezhető a világ legnagyobb szállodaipari vállalkozásai között.

A belváros közepén, a Deák téren álló szállodát izraeli befektetők nyitották meg az ezredfordulón (1998-ban vásárolták meg az épületet az államtól), majd 2012-ben vásárolta meg azt a dubaji Al Habtoor Csoport. Az 1970-ben alapított vállalkozás ma dubaj legnagyobb autóforgalmazójának és lízingcégének üzemeltetése mellett kiadóvállalatot, és két felsőoktatási intézményt is birtokol, miközben ingatlan-befektető cége több toronyházat, luxus-lakóparkokat jegyez hazájában.

A budapesti szálloda a nyitása óta a Meridien lánchoz tartozik, amelyet a Starwood 2005-ben szerzett meg. A cég a nyolcadik legnagyobb hotelüzemeltető a világon, több mint 1200 egységet működtet száz országban 180 ezer embernek munkát adva. A mostani döntés arról szól, hogy az üzemeltetési szerződés lejártakor nem vihetik tovább az üzletet, az új tulajdonos új partner után nézett.

A Ritz-Carlton százéves múltra tekint vissza, ám a 88 szállót üzemeltető luxusmárka mögött ott áll a világ harmadik legnagyobb szállodaipari társasága a Mariott, amely 18 márkanév alatt 4200 hotelt működtet 79 országban, és 360 ezer embernek ad munkát.

A műemlékvédelem alatt álló, 192 szobával, 26 lakosztállyal, tárgyaló- és rendezvénytermekkel, valamint Health Clubbal és beltéri medencével rendelkező szállodát a márkanév-váltás előtt felújítják, és a budapesti Ritz-Carlton 2016 második negyedévében nyithatja meg kapuit.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.