BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Átadták az Opel tudásközpontját Szentgotthárdon

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, és Joachim Koschnicke, az Opel Group kormányzati kapcsolatokért felelős alelnöke avatta fel csütörtökön az Opel 1,7 millió eurós, félmilliárd forintos beruházással felépített tudásközpontját Szentgotthárdon.

Az új oktatóközpontban az automatikai technikus, a gépi forgácsoló és a villanyszerelő szakmák oktatásához alakítottak ki tanműhelyeket és ugyanitt hozták létre a szombathelyi gépészmérnök-képzés gyakorlati oktatóbázisát is. A beruházáshoz a magyar kormány 150 millió forint támogatást nyújtott.

Szijjártó Péter az avatóünnepségen hangsúlyozta: Magyarország továbbra is az európai autógyártás zászlóshajója kíván maradni, ehhez azonban szavai szerint nemcsak az infrastruktúra fejlesztésére van szükség, érdemes beruházni a szakképzésbe is, hiszen a fejlődéshez a vállalatoknak folyamatosan olyan jól képzett, megbízható és elkötelezett szakemberekre van szüksége, mint amilyenek a szentgotthárdi Opel gyárban is dolgoznak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.