BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Gyűlnek a kifizetetlen számlák a Kliknél

Összesen 17 milliárd forint kifizetetlen számlája van a Kliknek – mondta el Lázár János a tegnapi Kormányinfón. A Klik szerinte „a legátláthatóbb szervezetek egyike, átlátható, hogy nincsen pénz”. Azt is hozzátette, hogy ez „nem egy hibátlan szervezet”, de úgy vélte, hogy egyrészt az állami fönntartói jog megkérdőjelezhetetlen. Az sem lehet vita tárgya, hogy az ingyenes tankönyvek megmaradnak, és nem engednek a „tankönyvlobbinak” sem, amely – szerinte – a pedagógusokon keresztül nyilvánul most meg. Ezenkívül azt is kijelentette, hogy nem lehet az a már megbukott modell a megoldás, amelyben az oktatási és az egészségügyi intézményeket az önkormányzatoknak kellett fenntartaniuk. Egyebekben tárgyalásra biztatta a pedagógusokat, ám azt is közölte, hogy bérköveteléseik teljesítésére nincs pénz.

A Kormányinfón szóba került Orbán Viktor moszkvai látogatása is. A magyar kormány célja egy stabil együttműködés, mindenkivel tárgyalóképes pozíciót képviselnek Nyugat és Kelet felé is – fogalmazott Lázár. A magyar tervek szerint hamarosan megindul a paksi beruházás tendereztetése, és Brüsszellel is szeretnék lezárni a vitás ügyeket. A szankciók ugyan kizárják a katonai együttműködést, de Lázár nem tart kizártnak egy megállapodást a helikopterek állagmegőrzéséről.

Lázár bejelentette, hogy március 1-jén megkezdődik az állami termőföldek újabb árverezése, amely összesen 140 ezer hektárt érint.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.