BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Csak öttel több boltot nyit ki a Spar most vasárnap

Csupán öt vidéki bolttal szerepel több a most vasárnap nyitva tartó Spar-üzletek listáján. A cégnél még tartanak a szervezeti átalakítások.

Öt vidéki boltját nyitja ki a SPAR április 17-én a vasárnap egész évben nyitva tartó 11 üzletén kívül: egyet-egyet Ajkán, Szombathelyen, Komáromban, Tatabányán és Győrben. A szóban forgó üzletek az egyik szabadon választható vasárnapi napot használják fel a mostani hétvégén – értesült a Világgazdaság. A jelenleg hatályos törvény lehetővé teszi, hogy évi öt alkalommal nyitva legyenek vasárnap a boltok. (A boltzárat megsemmisítő törvény egyelőre még nem jelent meg a Magyar Közlönyben. A jogszabály a kihirdetése utáni napon lép életbe.) 

A további vasárnapi újranyitás ütemezéséről egyelőre még nem döntött a cég. „A SPAR Magyarország jelentős szervezeti átalakításokat hajt végre a vasárnapi munkavégzésre vonatkozó törvény módosításához köthetően: újraszervezzük logisztikai és értékesítési stratégiánkat, módosítani fogjuk a dolgozóink munkabeosztását és az egyes áruházaink nyitva tartási idejét is azért, hogy megteremtsük az újranyitás minden feltételét” – válaszolta lapunk érdeklődésére a cég kommunikációs osztálya. A vasárnapi nyitva tartás – ahogy a törvény bevezetését megelőzően is – csak azon áruházakat fogja érinteni, ahol a vásárlói visszajelzések ezt indokolják. Ilyen helyszínek lehetnek a belvárosi területek vagy az idegenforgalmi szempontból frekventált helyek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.