BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Berlinben már házhoz is szállít a McDonald's

Házhoz szállítási szolgáltatást indít a McDonald's Németországban. Az Egyesült Államokban is zajlik az új szolgáltatás tesztelése.

Április elejétől a legnagyobb német városokban száz McDonald''s éttermeből már házhoz is szállítják az ételt – jelentette be a konszern. A több mint 1400 németországi üzlettel rendelkező gyorsétteremlánc várhatóan az év végéig legalább kétszáz étteremben indítja el a szolgáltatást.

Az Egyesült Államokban – egyelőre tesztjelleggel – három floridai városban, Miamiban, Tampában és Orlandóban is vállal házhoz szállítást a McDonald''s, ott az Uber céggel karöltve, az UberEATS-en keresztül.

Ötmilliárd forintos tőkekivonás a magyar McDonald''s-nál

Ahogy arról korábban a Világgazdaság írt, méretes tőkekivonásról döntött a McDonald’s magyarországi filiáléjánál. Az amerikai piacon egy ideje szenvedő gyorsétteremlánc új stratégiát fogadott el, és négyezerrel csökkentik a saját üzemeltetésű egységek számát.

A McDonald’s Magyarországi Étterem Hálózat Kft. eddigi, 6,5 milliárd forintos törzstőkéjét 5,5 milliárd forinttal leszállítja. Erről határozott néhány hete a közvetlen tulajdonos, az Amszterdamban bejegyzett Golden Arches European Holdings B. V. A McDonald’s a tőkekivonást nem kommentálta a Világgazdaságnak.

Azt viszont cáfolta, hogy a lépés azt jelenti, hogy csökkentik az aktivitásukat Magyarországon, esetleg máshová csoportosítják át az erőforrásaikat. A válasz szerint a gyorsétteremlánc magyarországi hálózata tovább növekedett és „újabb eredményes évet zárt 2016-ban”. A cég a „jövőben tervezett hosszú távú befektetéseket”, a hazai jelenlét erősítését, bővítését említette, és azt, hogy a cél tovább ösztönözni a növekedést és erősíteni a McDonald’s márkát Magyarországon.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.