BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szaúdi céggel működik együtt az MVM OVIT

Az MVM OVIT az exportpiacokon kívánja erősíteni jelenlétét, értékesíteni meglévő tudását és képességeit

Vegyesvállalat alapításáról kötött szerződést az MVM OVIT Zrt. és a szaúd-arábiai Arabian International Company (AIC), az új céget dzsiddai székhellyel, Szaúd-Arábiában jegyzik be, tevékenységének fő területe a nagyfeszültségű hálózatépítés, az erőművi kazánépítés és rekonstrukció lesz, továbbá részvétel a kapcsolódó beruházásokban, valamint megújuló energetikai projektekben - közölte az MVM OVIT kedden.

A tájékoztatás szerint az MVM OVIT az MVM Csoport stratégiájának megfelelően az exportpiacokon kívánja erősíteni jelenlétét, értékesíteni meglévő tudását és képességeit.

A cégalapításra azért most kerül sor, mert a demográfiai és gazdasági növekedés miatt Szaúd-Arábia energiafogyasztása éves szinten 4-5 százalékkal nő, így a királyságnak 500 milliárd SAR (133,3 milliárd USD) értékű energetikai beruházást kell végrehajtania a következő tíz évben, hogy a jelentkező energiaigényt kiszolgálja - közölték.

Az új vegyesvállalat a két alapító számára lehetővé teszi, hogy elindulhassanak a helyi tendereken, és sikeres pályázás esetén a projekteket fővállalkozói konstrukcióban hajtsák végre. A vegyesvállalat fontos szerepet tölt majd be az MVM Csoport és a szaúd-arábiai nemzeti villamos energetikai társaság, a Saudi Electricity Company (SEC) közötti együttműködésben is - áll a közleményben.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.