BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Felívelő pályán a légi közlekedés

A Nemzetközi Légiforgalmi Szövetség (IATA) közleményében hangsúlyozta, jövőre a férőhely-kihasználtság elérheti a 81,4 százalékos szintet, ráadásul a légi fuvarozás is csúcsokat dönt.

Átírta a 2017-es globális légiközlekedési bevételekre vonatkozó prognózisát a Nemzetközi Légiforgalmi Szövetség (IATA), amely így 34,5 milliárdos összbevételre számít, 3,1 milliárd dollárral többre, mint júniusban – írja a Bloomberg. A szervezet a következő évben aztán újabb bővülésre, a bevételek további 11 százalékos növekedésére számít. A 2017-re prognosztizált globális bevétel még nem éri el a 2016-ban könyvelt 34,8 milliárdos összeget, 2018-ban azonban új rekord születhet a 38,4 milliárd dolláros légiközlekedési összbevétellel – írja a cikk.

Jó idők ezek a globális légiközlekedési ágazat számára. Többen utaznak, és a légi fuvarozás is egy évtizeden belül most a legerősebb – nyilatkozta Alexandre de Juniac, az IATA vezérigazgatója. A légi fuvarozás fellendüléséhez jelentősen hozzájárult, hogy egyre többen vásárolnak az interneten keresztül, ami az ázsiai exportnak különösen jót tett. Ráadásul az utasforgalom is emelkedik: a férőhely-kihasználtság 2018-ra elérheti a 81,4 százalékos szintet, 4,3 milliárd utassal, állítja az IATA.

A légiközlekedési szövetség szerint a 2018-as globális légiközlekedési profithoz a legnagyobb részben Észak-Amerika járulhat hozzá, de Európában, az ázsiai–csendes-óceáni térségben, illetve Latin-Amerikában is növekedhet a légiközlekedési nyereség. Az IATA várakozásai szerint az egyetlen nem jövedelmező régió Afrika marad jövőre is.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.