BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nagy István: sok pénzt osztanak ki a legkisebb gazdálkodóknak

A mintegy harmincmilliárd forint keretösszegű felhívásra őstermelők, mezőgazdasági vállalkozók és szociális szövetkezetek is pályázhatnak majd – mondta az agrárminiszter. Nagy István hozzátette, a legkisebb gazdálkodóknak szóló pályázati felhívás tervezete október 12-ig véleményezhető.

A legkisebb gazdálkodók is számíthatnak a kormányra, ezért is hirdetnek egyszerűsített pályázatot a mezőgazdasági kisüzemek beruházási támogatására – közölte Nagy István agrárminiszter a Facebook-oldalán szombaton közzétett videóüzenetében.

NAGY István
Nagy István agrárminiszter / Fotó: Kiss Dániel

Nagy István elmondta, a pályázati kiírás társadalmi egyeztetése már meg is kezdődött. 

A mintegy harmincmilliárd forint keretösszegű felhívásra őstermelők, mezőgazdasági vállalkozók és szociális szövetkezetek is pályázhatnak majd.

A tervezet szerint a forrásokat az állattartáshoz és kertészethez kapcsolódó épületek, létesítmények építésére, bővítésére, fejlesztésére, illetve fontosabb gépek, eszközök beszerzésére lehet majd fordítani – tette hozzá. Mint mondta, mindezek mellett a támogatás a szántóföldi növénytermesztéshez kapcsolódó egyes kisebb fejlesztésekre is igényelhető lesz.

A vissza nem térítendő támogatás maximum tízmillió forint, a támogatás intenzitása legfeljebb nyolcvanöt százalék – jegyezte meg. Nagy István közölte, a felhívás tervezete október 12-ig véleményezhető a kap.gov.hu oldalon. Hangsúlyozta, a kormány számára azért is nagyon fontosak a legkisebb gazdálkodók, mert ők jelentik a „magyar agrárium gerincét”.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.