BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újabb csapás a Mercedesre: több mint félmillió autót kell visszahívjon

A Mercedes példátlan mennyiségű autót kell visszahívjon a kínai piacról: több mint félmillió járművet érint az eset. Állítólag biztonsági kockázat miatt hívják vissza a Mercedes-autókat.

A Mercedes-Benz rengeteg autó visszahívására kényszerült: 241 861 importált A és B osztályú, CLA és GLA autót hív vissza, amelyeket 2011 augusztusa és 2019 áprilisa között gyártottak – áll a Kínai Állami Piacszabályozási Hivatal közleményében. 

Indonesian International Motor Show 2019, Mercedes
Több mint félmillió autót hív vissza a Mercedes / Fotó: NurPhoto via AFP

Szintén vissza kell hívni a 2014 márciusa és 2019 októbere között gyártott 281 233 importált GLA autót is. A visszahívások november 27-től kezdődnek. Az autókat állítólag biztonsági kockázat miatt kell visszahívni. 

Kína alaposan befűtött a Mercedesnek is

Folytatódik a német gyártók vesszőfutása a világ legnagyobb autópiacán. Ezúttal a Mercedes jelezte, hogy apadó kínai eladásai miatt számottevően csökken az idei nyeresége. A prémium kategóriás járműgyártónak a világ legnagyobb autópiacán nem fut jól a szekere, folyamatosan csökkennek az eladásai, s a héten az új generációs autógyártás pionírja, 

a BYD is kiszorította őket az elsősorban kínai piacra termelő vegyes vállalatukból,

amely Denza márkanéven forgalmazza tetszetős termékeit. A Mercedes most 7,5 és 8,5 százalék közötti tartományba csökkentette az üzleti évére szóló korrigált üzemi haszonkulcsát a korábban már egyszer módosított 10 és 11 százalék közötti sávból. 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.