BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Meglepő döntést hoztak a horvát autópálya tarifájáról

Október 1-jétől is marad a magasabb nyári tarifa a horvát autópályákon. A szezonális autópályadíjakat még 2017-ben vezették be az országban.

Továbbra is kedvezőbb díjat vehetnek igénybe azok az autósok, akik rendelkeznek elektronikus ENC-készülékkel, amelynek használata legfeljebb 33 százalékos engedményre jogosít fel – közölte a horvát autópályákat kezelő vállalat (HAC).

autópálya horvát
 Autópályadíj: a horvátok 2012 óta nem emeltek árat / Fotó: AFP

A HAC egyébként 2012 óta nem emelt árakat. Ez idő alatt a karbantartási és építési költségek jelentős megnőttek, ezért a vállalatnak korrigálnia kellett az útdíjakat a pénzügyi stabilitás biztosítása érdekében – közölte a HAC. A szezonális autópályadíjakat – amelyek 10 százalékos árnövekedést jelentenek a nyári hónapokban – először 2017-ben vezették be Horvátországban, de az elmúlt négy évben a koronavírus-járvány, majd a gazdasági válság miatt nem alkalmazták.

A vállalat most úgy döntött: az idén július 1. és szeptember 30. között megszabott nyári tarifa október 1-jétől is érvényben marad. A drágulás most sem vonatkozik a nehéz járművekre, autóbuszokra és kamionokra.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.