BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Fontosabbak a nők Kína felemelkedésénél!

Bár a nők munkaerő-piaci aktvitási rátája minden európai országban elmarad a férfiakétól, az utóbbi évtizedben, elsősorban a mediterrán tagországokban, jelentősen nőtt a gyengébb nem foglalkoztatottsága, miközben a férfiaknál gyakorlatilag stagnál ez a mutató.
Elemzők ennek kapcsán rámutattak arra, hogy az utóbbi évtizedek gazdasági növekedése főként a nők egyre nagyobb mértékű munkavállalásának volt köszönhető, s ez továbbra is fontos növekedési tényező a modern világgazdaságban - fontosabb mint a technológiai forradalom, vagy Kína felemelkedése.
A The Economist magazin ezt a folyamatot a "nő" és a "közgazdaságtan" szavak összeolvasztásával "womenomics"-nak nevezte el.
Az utóbbi időben egyébként a lányok már az iskolában jobban teljesítenek a fiúknál, s így nagyobb arányban jutnak be a felsőoktatásba is.
Ennek fényében nem csoda, hogy a gyengébbik nem képviselői a munkaerőpiacon is felzárkóznak, sőt, egyre többen kerülnek közülük vezetői pozícióba. VGO

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.