BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Háromból kettő kkv beruházást tervez

A hazai kis- és középvállalkozások 69 százaléka tervez valamilyen beruházást a K&H kkv bizalmi index adatai alapján. Éppen a fejlesztésekhez forrást kereső vállalkozásoknak nyújt kedvező lehetőséget az Új Magyarország Mikrohitel Program, melyhez a hitelintézetek közül a K&H csatlakozott elsőként.

Van igény az új termékekre, hiszen a hazai kkv-k körében igen magas a beruházási hajlandóság. A K&H kkv bizalmi index legutóbbi felmérése alkalmával a megkérdezettek több mint kétharmada, 69 százaléka nyilatkozta, hogy tervez valamilyen beruházást. Szektorokra levetítve a kereskedelemben a legkisebb a beruházási kedv (62 százalékos), míg a mezőgazdasági cégeknél kimagasló, 81 százalékos ugyanez az arány.

A hazai kkv-k, akárcsak az utóbbi negyedévekben, továbbra is elsősorban az informatikai fejlesztéseket tartják szükségesnek (38 százalék), ezt követi a gépekbe (34 százalék) és a gépjárművekbe (20 százalék) történő beruházás iránti hajlandóság.

Bába Ágnes, a K&H lakossági banki divízióért felelős vezérigazgató-helyettese az alábbiak szerint elemzi a helyzetet: „a konkrét beruházásokon túl a piacbővítési szándék is egyre nagyobb a kkv-k körében. A versenyhelyzetből adódó innovációs kényszer hatására a cégek 69 százaléka tervez valamilyen lépést – profilváltást, termékfejlesztést vagy piacbővítést, amihez természetesen pluszforrásra van szükségük.”

Minél kisebb egy vállalkozás, annál inkább érzi szükségesnek a fejlesztéseket – a kisvállalkozások mindössze 29 százaléka nem tervez beruházást, míg a középvállalkozásoknál 37 százalék ugyanez az arány.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.