BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kísértetházak - Galéria

A közelmúltban tapasztalt kedvezőtlen előzmények következtében az ingatlantulajdonosok jobban figyelnek a piaci híradásokra. A Pénzcentrum olyan projektek közül válogatott, amelyek elhullottak a harc alatt.

A befejezetlen phenjani Az észak-koreai kormányon - a csoda mellett - már csak egy külföldi befektető segíthetne, hogy befejezzék a 325 méter magas, piramis alakú Ryugyong megahotel épületét. A koreaiak már 750 millió dollárt (116 ezer milliárd forintot) pumpáltak az építkezésbe, de becslések szerint még legalább 330 millió dollárra (51 ezer milliárd forintra) lenne szükség a projekt befejezéséhez. A kommunista kormány kirakat-építkezése már többször is leállt pénzhiány miatt – írja a Pénzcentrum.

Ha elkészülne a beruházás, akkor 350 ezer négyzetméternyi kiadó szobával és hét körbeforgó étteremmel lenne gazdagabb az észak-koreai főváros. Arról nincsenek információk, hogy hány szoba kerül kialakításra és mennyi látogatót várnak az átadást követően. 

 
Nem jártak jól azok sem, akik spanyol tengerparti ingatlanba fektették a pénzüket. Több ezer brit szeretett volna ebben az idilli környezetben élni, de a saját Földközi tengerre néző terasz helyett csak a rémálomba illő spanyol ingatlanpiacot bámulhatják. Sokan a tervezőasztalról vásárolták fel az apartmanokat, a piac túlpörgött, a fejlesztések leálltak. Most aki akar, az sem tud szabadulni a sok esetben félkész ingatlantól.

A bevásárlóközpontok nyitása mindenhol nagy üzlet, a befektetők sikereit a plázák egyre növekvő száma bizonyítja. Sajnos nem számolhatnak be jelentős eredményekről a legnagyobb európai plázától négyszer nagyobb kínai gigapláza beruházói.

A gigantikus Dongguani központ 2005-ben nyitotta meg kapuit, de a tulajdonosok fektettek be dollármilliókat, a bevásárlóközpont kong az ürességtől. Az üzletek minden erőfeszítés ellenére üresek, pedig megtalálható itt a velencei csatornarendszer, a Szent Márk tér és a Diadalív kicsinyített változata is.

1974-ben több ezer brit kisbefektető veszítette el minden megtakarított pénzét, amikor az akkori legnagyobb brit ingatlanalap, a Nation Life összeomlott. A társaság akkori vezetőjét nyolc évvel ezelőtt végleg eltiltották a cégvezetéstől, miután egy újabb pénzügyi vállalkozást vitt csődbe.

Barry Gibb, a Bee Gees egyik tagja 1,5 millió dollárt (230 millió forintot) költött a legendás Johnny Cash egykori otthonának a felújítására. A három-szintes faház felújítási munkálataiból már csak napok voltak hátra, Gibb már-már maga előtt látta az álomba illő hétvégi házat, amikor egy pusztító tűzvész óriási anyagi és eszmei kárt okozva porig rombolta azt.


Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.