BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

50 európai légitársaság mehet csődbe? A Malév sem kivétel?

Több mint 50 európai légitársaság szembesül eddigi legnagyobb árképzési válságával és jelenthet csődöt a nyári vakációk befejeztével, állítja a brit Times című napilap szombati internetes kiadása.

Mint Douglas McNeil, a Blue Oar befektetési cég légiközlekedési elemzője elmondta: a kerozin-áremelések okozta krízisnek áldozatul eshet több európai légitársaság, köztük a Malév is. A szakértő az Into Thin Air (Füstbe menők) című, a héten nyilvánosságra hozott cikkében szintén gyenge lábakon álló cégnek tartja a skandináv SAS-t, az olasz Alitaliát, a görög Olympic-ot és a lengyel LOT-ot is - számol be a hirado.hu a Független Hírügynökség jelentése alapján.

McNeil szerint a légiközlekedés a felismerhetetlenségig meg fog változni a közeljövőben. A szakértőt közlekedésügyi kérdésekben gyakran idézik a brit lapok, köztük a Guardian, a Times és a Daily Express is.

Az üzemanyagár-válság kezdete óta több mint 20 légitársaság jelentet csődöt világszerte. A kiútkeresési stratégia részeként a cégek nagy része emeli a jegyárakat és csökkenti járatai számát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.