BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A kelleténél ötödével többet fűtünk

Az E.On Földgáz minden évben felújít egy oktatási intézményt, az idén egy tófeji iskola került sorra.

Ötven százalékos energiafelhasználás-csökkenést remélnek a Zala megyei Tófejen lévő általános iskola és óvoda felújításától az energiahatékonysági korszerűsítést finanszírozó E.On Földgáz társaságok.  "Ezzel a példával szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy a növekvő energiaköltségek elleni leghatékonyabb védekezés a szakszerű korszerűsítés” - mondta Klaus G. Hammer, az E.On Földgáz igazgatóságának elnöke az intézmény megnyitóján augusztus 28-án.

A munka során többek között kicserélték az épület nyílászáróit, valamint a fűtés- és vízmelegítő rendszert. A nagy hatásfokú berendezéseknek és a kiváló szigetelésnek köszönhetően az energiahatékonysági felújítás szakértői számítások szerint akár 50 százalékos energiafelhasználás-csökkenést is eredményezhet. „Magyarországon sokan nem fordítanak kellő figyelmet az energiahatékonyságra, és nem a házat, hanem az utcát fűtik. A világpiaci folyamatok miatt azonban be kell rendezkedni a tartósan magas energiaárakra. Felelős vállalatként ezért úgy döntöttünk, hogy kézzelfogható példával hívjuk fel a figyelmet a hatékony energiafelhasználásra, és minden évben energiahatékonysági szempontból felújítunk egy oktatási intézményt” - mondta Klaus Hammer.

Magyarország földgázfelhasználását a legpesszimistább becslések szerint is ötödével lehetne csökkenteni, ha mind a háztartások, mind a magánszemélyek nagyobb figyelmet szentelnének az energiahatékonyságnak.

Életminőség

A tófeji iskolát fenntartó három község önkormányzata számára komoly gond az iskola és óvoda finanszírozása, ami nagyrészt az épület rossz állapotából adódó magas energiaköltségeknek tudható be. A huzatos ablakok, az elavult gázkonvektoros fűtés, valamint a régi neonlámpák nemcsak a felesleges havi kiadásokat növelték, hanem az iskolában dolgozók és a tanulók életminőségét is negatívan befolyásolták.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.