BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Bob Geldof "békecsatornát" indított

A béke ügyének és a globális súlyú konfliktusok megoldásának szentelt online-tévécsatornát indított útjára Bob Geldof. A könnyűzenei ipar ír származású sztárja a saját média-cégére alapozva hozta létre a szolgáltatást, amely – a szervező szándékai szerint – nagy számban fog rendelkezésre bocsátani, részben professzionális, részben amatőrök által beküldött video-felvételeket.

www.peacechannel.tv címen elérhető – honlapon lesznek vita-fórumok, amelyeken már kirobbantott háborúk vagy potenciális fegyveres konfliktusok célszerű kezelését vitatják meg a résztvevők.

A hálózati szolgáltatást a norvégiai Stavanger városában a héten tartott nemzetközi béketanácskozáshoz időzítve indították útjára. A „Point of Peace Summit” néven szervezett konferenciára korábbi Nobel-díjasokat hívtak össze, a nemzetközi média és a szórakoztatóipar neves személyiségeinek részvételével.

 A politika és a zenei-ipar határvidékén élénk tevékenységet kifejtő Geldof ez alkalommal a saját – Ten Alps nevű – média vállalatának képviseletében jelent meg, kilátásba helyezve számos rangos produkciójának közzétételét az új honlapon. Ide egyébként a világ minden tájáról várnak felhasználók által létrehozott tartalmat, közöttük video-felvételeket. A nyitás időpontjában tettek ki a honlapra egy, a tavalyi véres kenyai konfliktus megoldásáról szóló dokumentumfilmet, egy külön felvételen pedig Kelet-Timor elnöke beszél az ottani rendteremtés és igazságszolgáltatás lehetőségeiről.

A szervezők szándékai szerint az online csatorna ugyanolyan jelentőségre tesz szert, mint amilyent a vietnami háború idején az amerikai CBS-tévéállomás játszott. A csatorna működését a norvég kormányon kívül több alapítvány is támogatja.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.