BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tizenegy csokoládékészítményt von ki a Cadbury - Újabb melamin-szennyezés-gyanú?

A brit Cadbury édességgyártó feltételezett melamin-szennyezés miatt kivonja a forgalomból azt a tizenegy csokoládékészítményt, amelyeket a vállalat pekingi gyárában állítottak elő.

A brit vállalat hétfői közleménye szerint megelőző intézkedésről van szó, Kínán kívül a környező exportpiacokon, Tajvanon, Hongkongban és Ausztráliában is visszahívták az üzletekből a termékeket, köztük a Dairy Milk csokoládét, csokoládé szeleteket és a Choclairs csokoládékrémmel töltött karamellát.



A Cadbury Kínában gyártott termékei a brit csoport forgalmának mindössze öt százalékát teszik ki. A Cadbury szóvivője szerint "a visszahívás azért vált szükségessé, mert lehetséges, hogy csokoládé készítményeink melaminnal szennyezettek".

A brit cégnél azt közölték, hogy a múlt héten a Cadbury mind a három kínai tejipari beszállítóját megvizsgálták a kínai hatóságok és nem találtak melamint. A további vizsgálatok során azonban kétségek merültek fel, ezért rendelte el a cég a visszahívást.

 A Kínában gyárat üzemeltető multinacionális cégek közül eddig a svájci Nestle és a francia Danone közölte, hogy valamennyi terméküket rendben lévőnek találták a kínai hatóságok. Az Európai Unió szombaton azonnali hatállyal megtiltotta azokat a gyermekeknek szánt kínai élelmiszerek behozatalát, amelyek tejet vagy tejterméket tartalmaznak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.