BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az ingatlanpiac sem ússza meg - Lemondott a magyar befektetésekben is érdekelt cég vezére

Azonnali hatállyal lemondott vezérigazgatói posztjáról Karl Petrikovics, a hatalmas értékvesztést elszenvedő Immofinanz és leánycége, az Immoeast első embere.

A rövid tudósításokban csak annyi szerepelt, hogy a lépés új fejezetet hoz az ingatlanos cégek életében, ráadásul egybe esik a Constantia Privatbanktól való teljes elszakadástól. A cégpáros a tőzsdén jegyzett osztrák ingatlanos vállalkozások közül a leggyorsabb ütemben fejlesztette üzletét Közép-és Kelet-Európában.

A nemzetközi pénzügyi válság azonban gyorsan elérte az osztrák társaságokat. Erre válaszul az Immofinanz a közelmúltban beruházásainak jelentős visszafogását szolgáló, illetve portfólióelemei egy részének az eladását tartalmazó akcióprogramot fogadott el. Ezeket a célokat úgy éri el, hogy 4 milliárd euróról a felére csökkenti a már folyó vagy tervezett beruházásokat, vagy elhagyják a tervezettek egy részét.

A cég jelenleg 400 millió euró értékű ingatlanértékesítésről tárgyal. Köztük lehet például az a bukaresti telek, amelyet közel 200 millió euróért vett meg. Ezenkívül további négy egykori Longbridge-projektet is megvásárolt az osztrák befektető, az öt egység összesen 300 ezer négyzetméternyi fejlesztést tesz lehetővé.

Az Immoeast Magyarországon különböző irodabefektetések révén, illetve a TriGranitban 2006 ősze óta meglévő 25 százalékos részesedésen keresztül van jelen. Eddigi itteni tranzakciói mind sikeres üzletek voltak, a cég jó időben vásárolt. Legutóbb arról érkezett hír, hogy az osztrák Center Invest keszthelyi Stop.Shop beruházását finanszírozza. Úgy tudjuk, hogy nem régen három romániai bevásárlóközpont üzemeltetését átadta a TriGranit üzemeltetési részlegének.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.