BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Lanyhul az LCD-piac, zuhannak az árak

A Samsung szóvivője úgy nyilatkozott: rugalmas termelési stratégiával reagálnak az LCD televíziók piacán észlelhető kereset csökkenésre.

A világ legnagyobb LCD gyártójának számító Samsung Electronics is megérzi a gazdasági nehézségeket. A vállalat szóvivője megerősítette: a csökkenő kereslethez igazítják a termelést, de nem kommentálta azt a laphírt, miszerint 5 százalékkal csökkentette a gyártást a cég – tudósít a YahooTech.

Bejelentésével a Samsung is csatlakozik a többi LCD gyártóhoz, amelyek az elmúlt hónapokban sorra csökkentették termelésüket, így próbálva megállítani a zuhanó árakat. Mind a másodiknak számító LG, mint a tajvani AU Optronics megkezdte már a kiigazításokat, ezek azonban eddig nem vezettek sikerre.

Az LG a mai napon hozza nyilvánosságra üzleti jelentését, de szakértők már előre leszögezik: az LG LCD-inek ára mintegy 20 százalékkal esett vissza a július-szeptember közötti időszakban.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.