BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Melamin-botrány: a Nestlé értetlenül áll a magyar labor eredményei előtt

A Nestlé Coffee Mate termékében nem mutatható ki melamin - állítja a cég három független laboratórium eredményeire hivatkozva.

Egy rutinszerű, termékbevezetés előtti, a Nestlé Hungária által kezdeményezett önellenőrzés során a felkért magyar laboratórium kis mennyiségű melamint talált a thaiföldi gyártású Coffee Mate termék egy kiszerelésében, ezért a termék teljes mennyiségét a Nestlé és a hatóságok zárolták. A Coffee Mate még nem került bevezetésre Magyarországon. A termék többi kiszerelésében nem találtak melamint, ezek zárlatát a Fővárosi és Pest Megyei Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatósága 2008. október 6-án feloldotta.

A Nestlé közleményben jelezte: értetlenül állnak a magyar laboratórium eredménye előtt, ugyanis három, egymástól független külföldi laboratóriumban újra bevizsgáltatták a terméket, melyek eredményei nem mutattak ki melamint a kérdéses, még zárolt termékben sem. A Nestlé kapcsolatba lép a hatóságokkal annak érdekében, hogy az ügyet mielőbb tisztázhassák.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.