BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Unja a locsolást? Itt a mindent tudó robotnövény - Fotó!

A Chonnam Nemzeti Egyetem munkatársai olyan robotnövényeket fejlesztettek, amelyek illatot, oxigént és párát termelnek, sőt, mozognak is.

A robotnövény 130 centiméter magas és 40 centiméter átmérőjű cserépben kapható. A műnövényen öt virág látható. A high-tech növények nem csak a természetes társaik tulajdonságaival rendelkeznek, de azoknál többet is tudnak.

Egyrészt a valódiakhoz hasonlóan nedvességet, oxigént és illatanyagot termelnek. Másrészt mozgásérzékelővel szerelték fel őket, így ha valaki közel megy hozzájuk, a szárak az illető felé fordulnak, a "virágok" pedig kinyílnak. Amikor a műnövény újra egyedül marad, ismét bimbóvá csukja össze magát – írja a Chosun.com.

A fejlesztés vezetője szerint az új termékek felülmúlják a korábban amerikai és japán tudósok által készített robotnövényeket és új megközelítést visznek a robotika világába. A felhasználók egyenként is használhatnak több darabot vagy ha akarják, hálózatba köthetik robot növényeiket.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.