BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A harmadik negyedévben is nőtt a Goodyear forgalma

A Goodyear, a világ egyik legnagyobb gumiabroncsgyártó vállalata 5,2 milliárd dolláros rekordforgalmat bonyolított le a harmadik negyedévben, ami 2 százalékkal haladja meg az elmúlt év harmadik negyedében elért összeget.

Az egy abroncsra eső nyereség – nem számolva a devizaátváltás tranzakciós költségeit – 8 százalékkal növekedett az előző évhez képest világszerte. Robert J. Keegan elnök-vezérigazgató ugyanakkor elmondta, hogy a globális pénzügyi válság és az általános piaci recesszió miatt azért érezhetően csökkent az árbevétel növekedési üteme, és a világcég folytatja a két éve kezdett költségcsökkenést.

A Goodyear Európában, a Közel-Keleten és Afrikában 4 százalékos piaci részesedés-növekedést ért el az előző évi eredményekhez képest. Az akroni (Ohio állam, USA) központból irányított vállalat abroncsokat, ipari gumitermékeket és vegyi anyagokat gyárt 26 ország több mint hatvan gyárában.

Alkalmazottainak száma meghaladja a 70 ezret. A cég piacvezető gyártója a RunOnFlat abroncsoknak, amelyek defekt után is lehetővé teszi a biztonságos továbbhaladást, és amelyeket a BMW, a Mini és a Mercedes-Benz és az Opel nagy teljesítményű modeljeire szerelnek az autógyárban.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.