BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A világ legnagyobb kereskedelmi lánca is ront a kilátásokon

A Wal-Mart harmadik a harmadik negyedévben tíz százalékot javított eredményén, de a következő negyedévre vonatkozó profitkilátásait lefelé módosította.

A Wal-Mart a gyenge gazdaság és a deviza váltás negatív hatásainak tulajdonítja a lerontott prognózist. Az Arkansas-i székhelyű vállat eredménye 3.14 milliárd dollárra nőtt, ez 80 centes részvényenkénti árat jelent. Az előző évi eredmény 2.86 milliárd, illetve 70 centes részvényár volt – jelenti az AP.

A cég az eladások terén 7.5 százalékot javított. "A nehéz gazdasági körülmények közepette a Wal-Mart árpolitikája minden korábbinál fontosabb" – jelentette ki Lee Scott vezérigazgató. A vállat a hazai piacon 7.3, a nemzetközin 10.3 százalékos növekedést könyvelt el, ami Scott szerint azt jelzi: az amerikai cég külföldön terjeszkedik a legdinamikusabban.

A Wal-Mart ugyanakkor csökkentett profit-kilátásokkal vág neki a következő időszaknak, a működő üzletek eladásainak növekedését 1-3 százalék közé teszik. Ez a kereskedők számára kulcsfontosságú mutató a harmadik negyedévben 3 százalékot tett ki.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.