BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Így kell ezt csinálni: ez az Egis éve volt

Az Egis Gyógyszergyár Nyrt. 96,0 milliárd forint árbevételt és 13,959 milliárd forint adózott eredményt ért el a szeptember 30-án zárult üzleti évében nem konszolidáltan, a forgalom 3,8 százalékkal, míg a profit 82,1 százalékkal nőtt az előző üzleti évhez képest - közölte a gyógyszergyár.

A nemzetközi pénzügyi jelentési szabvány (IFRS) alapján készült, gyorsjelentés szerint az üzleti év negyedik negyedévében, július-szeptember között a gyógyszergyár árbevétele 24,275 milliárd forint volt, a bázishoz képest 5,2 százalékkal bővült, adózott eredménye több mint duplájára, 5,883 milliárd forintra nőtt az előző évi 2,483 milliárd forintról.

A piaci elemzők 4,3 milliárd forint körüli, nem konszolidált negyedéves profitot vártak.

A jelentés szerint a jó negyedéves eredményekhez nagyban hozzájárult, hogy a társaság ebben az időszakban aktiválta az Anpharm gyógyszergyártól átvett portfólió értékét, valamint számolta el az ezen termékek forgalmazásából 2008. április és szeptember között keletkezett bevételeket és ráfordításokat.

A konszolidált adatok alapján az Egis-csoport adózott nyeresége 51,9 százalékkal 11,577 milliárd forintra emelkedett, míg az árbevétel 6,8 százalékkal csökkent, 109,192 milliárd forintot tett ki a 2007/2008-as üzleti évben.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.