BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Összefog a Wiki és a Google - A spammerek nagy örömére

A Google és a Wiki új keresési szolgáltatást fejlesztett ki, amelynek lényege, hogy személyes ízlésünknek megfelelően pontosíthatjuk a találatokat. A szoftver hasznos lehet, de sajnos nem csak a jóindulatú felhasználók számára.

A SearchWiki szolgáltatás lényege, hogy a hagyományos Google keresés személyre szabhatóvá változik. A két adatbázis egyesítésével lehetőség nyílik arra, hogy egyes találatok kikerüljenek az adott keresőkérdésre adott válaszok közül.

Emellett a találatok rangsorolni is lehet, sőt, megjegyzések fűzhetőek az egyes találatokhoz – írja a New York Times. Az érdekesség az, hogy ezek a megjegyzősek publikusak, így akár minden kommentet elolvashatunk egy adott találatról.

A Google közlése szerint a rendszer szűk körű tesztelése azt mutatja, hogy a felhasználók elsősorban a relevancia szerint rangsorolják a keresési eredményeket. Viszont ha a szoftver elterjed, érdemes többször átgondolni, hogy milyen megjegyzéseket írunk be, ez az erőteljesen növekvő adatbázis ugyanis remek terep lehet a spammereknek. A malware-ek szerzői így első kézből kaphatnak információt arra vonatkozólag, hogy mi kelti fel a felhasználó érdeklődését.

Az üzleti világ résztvevőinek viszont egyelőre nem érdemes nekikezdeniük a SearhWiki módszeres manipulálásához, mert a cég információi szerint az ebben a rendszerben kialakuló rangsoroknak nem befolyásolják majd a hagyományos Google keresési eredményeket.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.