BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Sony veszít a PS3 eladásán - Miért éri meg neki?

A Sony jelentősen csökkentette a Playstation 3 gyártásának költségeit. A konzol jelenleg 448,73 dollárba kerül és az Amazonon már 400 dollárért kapható, vagyis a cég minden darab eladásán veszít.

Az iSuppli információi szerint a Sony az októberi árak szerint 448,73 dolláros áron állítja elő a Playstation 3-at. Ezzel jelentős csökkenés, hiszen a PS3 első generációja 2007-es árakkal számolva 690,23 dollár volt – írja a PC World.

Az Amazon internetes áruházban 400 dollárért megkapható a konzol, ez darabonként 48 dolláros veszteséget jelent a cégnek. Az elemzők szerint azonban az árrés szűkül és 2009-re akár nyereségessé is válhat a PS3, feltéve, hogy további revíziókat hajtanak végre rajta.

Az árcsökkenés egyben technikai fejlődést jelent, a Sony ugyanis úgy takarékoskodik, hogy modernebb chipgyártási technológiát alkalmaz. A 90 nanométerest 65 nanométeres gyártási eljárás váltotta fel, ami csökkenti az egységek darabárát.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.