BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Állami hitel felvételét tervezi a Gazprom

A Gazprom orosz gázóriás a jövő évben 920 milliárd rubelt (33 milliárd dollárt) ruház be és valószínűleg orosz állami bankoktól vesz fel hitelt a kiadásai fedezetére. Ezt Alekszej Miller elnök-vezérigazgató jelentette ki.

A társaság vélhetően azért fordul az orosz államhoz finanszírozásért, mert az általa kínált feltételek "vonzóbbak", mint amilyeneket a kereskedelmi bankok kínálnak - idézte Millert a The Moscow Times csütörtöki száma.

A beruházási programot a Gazprom igazgatótanácsának ez év december végére jóvá kell hagynia - tette hozzá az elnök-vezérigazgató. Az angol nyelven megjelenő orosz lap szerint a Gazprom, amely Európa gázszükségletének egynegyedét elégíti ki, évente rendszeresen felülvizsgálja mind a beruházási kiadásait, mind az ehhez szükséges finanszírozást, évente néha háromszor is. A projektjei egyre drágulnak, mert emelkednek az építőanyagok és a szolgáltatások árai - jelezte a Gazprom.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.