BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egymillióval kevesebb autót ad el a Toyota

A Toyota a gazdasági nehézségek miatt felülvizsgálja a jövő évre vonatkozó várakozásait. A japán gyár az előrejelzés szerint legalább egy millióval kevesebb autót ad el, mint azt korábban tervezték.

"Úgy gondoljuk, hogy elkerülhetetlen a termelés további csökkentése és a japán autógyártóknak fel kell készülniük a kereslet tartós csökkenésére" – idézi a JPMorgan elemzőjének jelentését az AP.

A japán híradások szerint a Toyota 2009-ben várhatóan 8-8.7 millió autót ad el, szemben a cég legutóbbi, 9.7 milliós előrejelzésével és a 2007-ben elért, 9.37 milliós rekordjával. Az eredményen nem segítette az sem, hogy az Egyesült Államokban kivételesen nulla százalékos finanszírozással kínálta autóit a cég. Az elmúlt időszakban további egységek bezárására került sor és még a népszerű Prius eladásai is 48 százalékkal csökkentek a múlt hónapban.

A Toyota az előző év hasonló időszakához képest egyharmadával csökkentette termelését az Egyesült Államokban, de ez a lassítás sem egyensúlyozta ki a 34 százalékos keresletcsökkenést. A cég jelenleg 92 napra elegendő készlettel rendelkezik a tengerentúlon.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.