BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Betiltják-e a plazmát? Fontos információk itt!

Sajtóhírek szerint a plazma TV technológia hamarosan be lehet tiltva az európai piacon energiahatékonysági okok miatt. Az ilyen kijelentések ténylegesen helytelenek - közölte az EICTA

A vonatkozó EU direktíva1 szerint egy olyan technológia, mint a plazma TV nem lehet betiltva a piacon, minthogy a TV készülékek (ezt a technológiát használva) megfelelnek az energiahatékonysági követelményeknek.

Az Európai Unió és tagállamai jelenleg új szabályokon dolgoznak, hogy a TV készülékek – minden technológiára vonatkozólag, beleértve a plazma-, LCD-, és CRT TV-ket – továbbfejlesztett energiahatékonyságát biztosítsák.

Minden gyártó kötelezve lesz arra, hogy megfeleljen az új minimum energiahatékonysági előírásoknak, hogy az európai piacon tovább gyárthasson, importálhasson és értékesíthessen TV készülékeket. Ez a szabályozás várhatóan 2009. második felében lesz közzétéve.

Egy átmeneti időszak után, 2010 második felére a termékeknek meg kell felelniük az előírásoknak. Fontos, hogy megértsük, hogy minden releváns technológia, például plazma-, LCD- és CRT – TV, különbözik az energiafelhasználás módjában.

Mindamellett az iparág egységesítette a kritériumrendszert, hogy egyenlő mérési módszer készülhessen az összes technológiára vonatkozólag, amely lehetővé teszi a fogyasztó számára az összehasonlíthatóságot.

Mindent összegezve, az LCD és a plazma technológia jelentős fejlődést mutatott az elmúlt pár évben és mindkettő egyre jobb energiahatékonyságot ér el.

A nemrégiben megrendezett Las Vegas-i szórakoztató elektronikai kiállításon (CES) sok gyártó mutatta be jelenlegi és jövőbeli technológiáit, bemutatva az iparág folyamatos elkötelezettségét, hogy tovább fejlessze az energiahatékonyságot a technológia típusától egyre inkább függetlenítve - derül ki az EICTA közleményéből.

Előzmény

Mi az EICTA?

Az EICTA 1999-ben alapították. Az európai digitális technológiai ipar képviselője, mely nagy és kis vállalatokat képvisel az infokommunikációs technológia és szórakoztató elektronikai ipar szektoraiból. A szervezet 28 európai országból származó 61 nagyobb multinacionális vállalatból és 39 nemzeti egyesületetb?l áll. Összességében az EICTA Európa szerte több mint 10 000 vállalatot képvisel, több mint 2 millió munkavállalóval és több mint 1000 milliárd euró bevétellel.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.