BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Továbbra is mélyrepülés - Tízezer dolgozót bocsát el a Boeing

Január elején még csak 4 500 dolgozó leépítését jelentette be a repülőgépgyár, amely a mostani, még súlyosabb helyzetre való tekintettel tízezerre módosította az elbocsátandó alkalmazottak számát.

A Boeing 56 millió dolláros nettó veszteséget halmozott fel 2008 negyedik negyedévében. A cég menedzsmentje ráadásul – saját bevallása szerint – jelenleg nem tud biztos prognózist adni 2010-re vonatkozólag – tudósít a BusinesssWeek.

Január elején a cég 4 500 ember leépítését jelentette be a kereskedelmi ágazatban. James McNerney Jr. vezérigazgató most tízezerre módosította ezt a számot, hozzátéve, hogy az elbocsátások a Boeing egészében jelentkeznek, többségükre nem a Seattle-i telephelyen kerül sor.

A jelen állás szerint júniusban mutatkozik be az új, 787 Dreamliner modell, amelynek piaci megjelenése két éve késik. A cég eddig 895 gépre kapott megrendelést, és állítja, hogy eddig csak egy vevő mondott le az üzletről.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.