BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Jelentős lefaragásra készül a Lukoil

Oroszország legnagyobb olajtermelő társasága, a Lukoil a tavalyihoz képest idén 25-30 százalékkal csökkenti beruházásait - jelentette ki Vagit Alekperov, a társaság elnöke.

A beruházások összege mintegy 8 milliárd dollár lesz, ez pedig azt teszi lehetővé, hogy azolajtermelés szintjét 1,5-1,8 százalékon tartsa meg. A LUKOIL külföldi beruházásainak összege idén 1,5 milliárd dollár lesz – tudósít az Itar-TASZSZ.

"Azonnal reagálunk az olajárakra és a rubel kurzusváltozásaira, ami segítséget nyújt ahhoz, hogy javítsuk gazdasági helyzetünket" – fogalmazott az olajtársaság elnöke, aki szerint "párbeszédet folytatunk, a kormánnyal, amely a jelek szerint hallgat ránk, módosítja a társaságok adóalapját, ez pedig lehetővé teszi számunkra, hogy további forrásokat tárjunk fel beruházások céljaira."

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.