BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Most Ukrajna kér kevesebb gázt Oroszországtól

A Naftogaz ukrán nemzeti olaj- és gáztársaság azzal a kéréssel fordult az orosz Gazpromhoz, hogy a leszerződött évi 40 milliárd köbméterről évi 33 milliárd köbméterre csökkentse az Oroszországból érkező gázszállítmányok mennyiségét.

A gázszállítások csökkentésére vonatkozó kérést az ukrán elnöki hivatal illetékese tolmácsolta a RIA Novosztyi jelentése szerint. A Naftogaz szerződésének arra a klauzulájára hivatkozott, amely megengedi, hogy a vásárolt gáz mennyiségét 20 százalékkal növeljék vagy csökkentsék.

Bohdan Sokolovszkij elismerte, hogy a szerződésmódosításáról az év megkezdése előtt legalább hat hónappal kellene egyeztetni, de hangsúlyozta, hogy az a szerződés, amelyet január 19-én aláírtak, távolról sem ideális és azt szakértői véleményezés nélkül fogadták el. A Gazprom annyit közölt, a Naftogaz kérése beérkezett hozzájuk.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.