BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újabb titkokat mutat meg a Google Earth

A Google hamarosan bejelenti, hogy közkedvelt programja segítségével az óceánok medre is látható lesz. A részletes geológiai információkkal bővített új képállomány a tudósok szerint segít feltérképezi az alig ismert tengeri világot.

A Guardian információi szerint a módosítást Eric Schmidt jelenti majd be egy San Francisco-i rendezvényen, olyan hírességek társaságában, mint Al Gore vagy a National Geographic veterán oceanográfusa, Sylvia Earle.

Jelenleg az óceán élővilágának mindössze tíz százalékáról áll rendelkezésre tudományos értékű adat. A San Diego-i Egyetem kutatója szerint a Google Earth új felvételei segítséget jelentenek majd az eddig ismeretlen területek feltérképezésében. Az új adatbázis a tengerről és a tengerfenékről készült képek mellett geográfiai adatokat is tartalmaz, amelyek célja a globális felmelegedés kutatásának megkönnyítése. A Google 2007 óta dolgozik az információ összegyűjtésében és hamarosan tudományos intézményeket is bevon a munkába.

A tudományos jelentőségen kívül a Google Earth új képessége lehetővé teszi, hogy virtuális búvártúrát tegyünk a világ leglátványosabb merülő helyein, például a Bahamákon, a Nagy Korallzátonynál vagy a Vörös-tengeren.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.