BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újra trösztellenes harcban a Google a Microsoft ellen

A Google összefog az Európai Bizottsággal, az unió trösztellenes vizsgálatot indít a Microsoft ellen az Internet Explorer kapcsán. A keresőóriás szerint a böngészőpiac továbbra is versenyellenes, ez pedig akadályozza a fejlesztést.

A Google termékfejlesztésért felelős alelnöke blogbejegyzésben írta meg véleményét, miszerint a böngészők piacán nincs igazi verseny. A keresőcég ezzel csatlakozik a Mozillához és az Operához a Microsoft ellen indított trösztellenes vizsgálatban – jelenti a Reuters.

Az Európai Bizottság januárban nyújtott be hivatalos állásfoglalást a Microsoft ellen, amiért a cég a Windows-hoz "csomagolva" terjeszti az Internet Explorert. Amennyiben a Bizottság állításai igazolást nyernek, a Microsoftnak bírságot kell fizetnie és többé nem kapcsolhatja össze az operációs rendszert a böngészővel.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.