BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Chrysler-Fiat szövetség - Lehetetlen feladat?

A Chrysler vezérigazgatójának bejelentése szerint a két vállalat keretmegállapodást kötött a globális együttműködésről. A Chrysler és a Fiat kénytelen volt gyorsítani a tárgyalások mentetét, mivel az amerikai fél harminc napot kapott a kormánytól a döntést meghozatalára.

Bob Nardelli, a Chrysler vezére közölte: megszületette a Fiat-Chrysler együttműködésről szóló keretmegállapodás. Emellett a vezérigazgató minden partnert biztosított arról, hogy a vállalat működőképes marad a következő egy hónapban – jelenti a Reuters. Nardelli ugyanakkor megjegyezte, hogy "jelentős akadályokat" kell leküzdeniük a végleges szövetség megkötéséig.

Barack Obama tegnap közölte: a Chrysler harminc napot kap arra, hogy szövetséget kössön a FIAT-tal, ha ez nem teljesül, Washington magára hagyja a céget, amelyre a teljes "kiárusítás" vár. A megállapodás megkötéséért Washington 6 milliárd dolláros állami segítséget ajánlott cserébe.

A szövetséggel az eladásokat tekintve a világ hatodik legnagyobb autóipari konszernje jöhet létre. A Bloomberg által megkérdezett elemzők szerint azonban a Chrysler számára gyakorlatilag lehetetlen az Obama által meghatározott célok teljesítése, amelyek a tartozás lecsökkentését is magukba foglalják.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.