BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ismét nyereséges az Airbus anyavállalata

Az európai űrhajózási vállalatcsoport, amely az Airbus anyavállalata, 2008-ban a bizonytalan gazdasági légkör ellenére 1,57 milliárd összegű profitot ért el.

Tavalyelőtt az EADS 446 millió eurós veszteséget halmozott fel – tudósít a BBC. A cég szerint idén a profitja várhatólag kisebb lesz, mint a tavalyi, mivel kételyek merültek fel a repülőgépek iránti jövőbeni keresletet illetően.

Az Airbus 2008-ban rekordszámú, összesen 483 repülőgépet szállított le, ezzel maga mögé utasítva fő riválisát, a Boeinget. Az EADS szerint a tavaly elért robosztus nyereség részben az önköltség csökkentésének volt köszönhető.

A vállalat vezérigazgatója szerint a 2009-es év nagy kihívást jelent, de nyereséges, mivel jelentős lépéseket tettek a szervezeti átstrukturálás irányába.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.