BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Távolról "ölik meg" a notebookot, ha nem fizetik a számlát

A szolgáltatók egyre gyakrabban állnak elő olyan ajánlatokkal, amelyekben kedvezményes áron adják a notebookot és hozzá a mobil szélessáv-előfizetést. A kérdés az, mit kezdenek azokkal az ügyfelekkel, akik nem fizetik a számlát?

A hagyományos szélessávú előfizetésnél nemfizetés esetén a szolgáltató egyszerűen levághatja a felhasználót az internetről. A mobilinternetet is szolgáltató cégek azonban gyakran csomagajánlatokat készítenek. Ezekben az internet előfizetéshez az ahhoz szükséges notebook is jár, amelynek finanszírozásában részt vesz a szolgáltató (például részletre adja). Ha nem fizeti a számlát, megszűnik a szolgáltatás, de a felhasználó tulajdonában marad egy teljesen működőképes noteszgép, amit csak internetezésre nem lehet használni – írja az AP.

A probléma már jelentkezette, erre utal, hogy a notebookmodemeket LM Ericsson AB már ki is dolgozott egy megoldást rá. A jövőben úgy nevezett "kill pillt" építi a gépekbe. Ha az ügyfél nem fizet a szolgáltatásért, egy távolról küldött paranccsal "kivégezhető" a számítógépe.

Egyelőre nem tudni, mennyire terjed el az ágazatban ez a módszer, de a távirányított gyilkosra máris akadt vevő: a Lenovo már bejelentkezett az Intellel közösen kifejlesztett technológiáért, amely a cégek számára is biztonságot jelenthet. A "kill pill" ugyanis segíthet megóvni a céges adatokat, ha a dolgozók elveszítik vagy ellopják a laptopokat.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.