BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tizenhárom éve nem értékelték magukat ilyen rosszul a cégek Ausztriában

Gyorsul a konjunkturális helyzet romlása Ausztriában - tűnik ki a bécsi WIFO gazdaságkutató intézet legfrissebb felméréséből.

Az osztrák gazdaság nem csak a múlt év utolsó negyedében zsugorodott, de a februárban végzett felmérés szerint az anyagi termelés az idei első negyedben is további csökkenő tendenciát mutat.

A megkérdezett osztrák vállalatok több mint 50 százaléka nem tartja kielégítőnek a tényleges üzleti helyzetüket. Sőt, a válaszadó cégek közel kétharmada túlságosan csekélynek véli az exportját – idézi a WIFO jelentését az ORF.

Ez a legrosszabb értékelés 1996 tavasza óta - mutat rá a gazdaságelemző szervezet. Az Ausztria legfontosabb kereskedelmi partnereinél mutatkozó recesszió az osztrák exportipar konjunktúráját is megterheli. Az osztrák munkaerőpiac februárban erre a munkanélküliség gyors növekedésével reagált.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.