BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

ING: "bezöldülnek" az ingatlanfejlesztések

A környezettel harmóniára törekvő, fenntarthatósági szempontokat is érvényesítő ingatlanfejlesztés mára üzleti előnyöket nyújtó, megkülönböztető tényezővé válik az ingatlanpiacon.

A folyamat Nyugat-Európában és a tengerentúlon terjed, és bár itthon is egyre több példája akad, mind fejlesztői, mind bérlői/tulajdonosi oldalról szemléletváltásra lesz szükség az áttöréshez – erősítette meg lapunknak Baross Pál, az ING Magyarország Ingatlanfejlesztő Kft. ügyvezető igazgatója.

A szakértő hangsúlyozta: a fenntartható fejlesztés újfajta szemléletet tükröz, amelynek keretében az ingatlanfejlesztő az épület elsődleges céljain túl annak környezetével és használóival kialakuló kapcsolatára is hangsúlyt fektet. Példaként említette a társaság által fejlesztett budai bevásárlóközpontot, ahol az eredetileg az épület köré tervezett felszíni parkolókat bevitték a tömb alá, és a helyükön parkokat alakítanak ki.

Tájékoztatása szerint ezekben a hetekben konkrét számításokat is végeznek arról, hogy az ennél a projektnél elkezdett környezettudatos akciósorozat mennyibe kerül és milyen eredményeket hoz.

Baross Pál két tényezővel indokolta a „zöldgondolat” elterjedését. Egyrészt az olyan nagy csoportok, mint az ING, a leányvállalatokat is ebbe az irányba tolják, másrészt az általuk fejlesztett kereskedelmi célú ingatlanok bérlői, illetve befektetésként megvásárlói eleve a szintén nagyobb európai és tengerentúli csoportok, amelyek egyre inkább elvárják, hogy a fejlesztő is hasonlóan gondolkodjon a környezetformálásról.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.