BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Főtáv: nem éri meg leválni a szolgáltatásról

A távhőszolgáltatás versenyképes fűtési mód, hamarosan akár a legolcsóbb fűtési mód lesz Budapesten is – állítja a Főtáv Zrt az Alkotmánybíróság azon döntésére reagálva, amely megsemmisítette a távhő leválást nehezítő közgyűlési rendeletet.

A Főtáv Zrt. szerint a távhőről való leválás sem a fogyasztó, sem az ország számára nem megtérülő beruházás.

Mint ismeretes az május 19-én úgy döntött, hogy megsemmisíti azt a rendeletet, amely előírja, milyen fűtési rendszerrel váltható fel a távhőszolgáltatás.

A Főtáv közleményében jelzi, tudomásul veszik a döntést, de hangsúlyozzák, hogy költségcsökkentéshez az energiatakarékosságon, a korszerűsítésen keresztül vezet az út; a szabályozhatóság és mérhetőség függvénye, ami a támogatott ÖKOPlusz programmal érhető el, a gázkazán létesítésével nem. A Főtáv közleményében emlékeztet arra, hogy augusztus elsejétől a távhőszolgáltatás áfája 20 százalékról kedvezményes 18 százalékra csökken szemben a gázszolgáltatás 25 százalékos áfa kulcsával.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.