BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

HP - Profitcsökkenés és elbocsátás

A Hewlett-Packard (HP) bejelentette, hogy az idei első negyedben 17 százalékkal csökkent a profitja, mivel üzleti partnerei a válság hatására visszafogták számítógép-vásárlásaikat.

A világ vezető PC-gyártójának közlése szerint első negyedéves nettó nyeresége 1,7 milliárd dollár volt, a múlt év azonos időszakában feljegyzett 2,1 milliárd dollárral szemben. A cég a profit további csökkenésére számít – tudósít az AP.

A HP 321 ezer fős globális munkaerő-állományának mintegy 2 százalékát, összesen 6400 főt bocsát el. A most közölt leépítési tervek tetőzik a korábbi, összesen 24 600 főt érintő vágást. A HP az Electronic Data Systems tavalyi megvásárlását követően vált meg a fent említett jelentős munkaerő tömegtől.

A cég elmúlt negyedéves teljesítménye jól tükrözi a válság hatásait: a vállalat a január és április közötti időszakban az előző évnek megfelelő PC-mennyiséget adott el, de a tavalyinál jóval kevesebb profitot termelt az értékesítésen. A viszonteladók folyamatos akciókkal próbálják elcsábítani a fogyasztókat, akik viszont az olcsóbb árkategória, például a netbookok irányába mozdulnak el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.