BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újabb 204 ezer részvénytől szabadultak meg a GM vezetői

A válság sújtotta General Motors (GM) három csúcsvezetője az autókonszern összesen 204 ezer részvényét adta el e hét elején – tűnik ki az amerikai tőzsdefelügyelet (SEC) szerdán közzétett anyagából.

Minderre alig két héttel azelőtt került sor, hogy az amerikai cégnek szanálási tervet kell bemutatnia a washingtoni kormánynak a struktúraváltásról a fizetésképtelenség elkerülése érdekében – írja a Die Presse.

A General Motors az Egyesült Államokban eddig 15,4 milliárd dollár állami segélyt kapott és további állami segélyt igényelne. Alig két héttel ezelőtt a vállalat hat felső szintű menedzsere már eladott 205 ezer GM részvényt.

Köztük volt az a két csúcsvezető is, aki ezen héten másodszor érékesítették az autócég papírjait. Az első részvényértékesítés idején Julie Gibson, a GM szóvivője úgy fogalmazott: ez a lépés nem jelenti azt, hogy a GM menedzsereinek már nincs bizalmuk az autókonszern iránt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.