BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Vizsgálják a paksi atomerőmű állapotát

Új anyagvizsgáló üzletágat indított Magyarországon a Vincotte, a legrégebbi és legnagyobb brüsszeli vizsgálóintézet leányvállalata, az AIB-Vincotte Hungary Kft.

A 2002-ben alapított társaság a magyarországi erőművek nagy részében, így többek közt a Paksi Atomerőmű Zrt., illetve a Budapesti Erőmű létesítményeiben végez az erőművek turbináira, kazánjaira és reaktortartályaira kiterjedő állapotvizsgálatot és állapotfelügyeletet. Egyes esetekben pedig élettartam-számítás és élettartam-kimerülés meghatározása a cél.

Az új üzletág tíz olyan szakemberrel kezdte meg a munkát, akik közül öten már nemzetközi tapasztalatokkal is rendelkeznek a belga anyacég jóvoltából - mondta Klujber Dénes, a Vincotte-leányvállalat ügyvezető igazgatója, hozzáfűzve: állandó háttértámogatást kapnak Brüsszelből, legyen szó akár roncsolásos, akár roncsolásmentes anyagvizsgálatokról, mérnöki, szakértői tevékenységről, káresetelemzésről vagy kockázatelemzésről.

Emellett a Vincotte a közel 140 éves tapasztalatok alapján Hollandia, Franciaország, Algéria és Omán után hazánkban is kiépít egy korszerű, új műszerparkkal rendelkező anyagvizsgáló és állapotellenőrző laboratóriumot.

Sok lehetőséget tartogat az új üzletág számára, hogy a PED (nyomástartó berendezésekre vonatkozó európai direktíva) hatálya alá tartozó létesítmények, berendezések, továbbá a hegesztett szerkezetek (híd, vasút) üzembe helyezési és üzem közbeni vizsgálatán túl, megrendelések várhatók az energetikai létesítmények, az olaj-, vegyi- és élelmiszeripar, valamint a csővezetékek építői és üzemeltetői köréből is. AVincotte jelenleg közel 1800 munkatárssal 45 ezer vállalatot szolgál ki több mint 130 szolgáltatási területen a világ 15 országában.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.