BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Google már partnereket is talált operációs rendszeréhez

A Google blogbejegyzésben tudatta: többek között az Acerrel és a Hewlett-Packarddal együttműködésben fejleszti első operációs rendszerét.

A Google azonban nem csak az Acert és a HP-t nevezte te meg a tegnap bejelentett Chrome OS hardvergyártó partnereként. A cég blogján található lista említi még a Lenovót és az Asusteket is, feltűnően hiányzott a gyártók közül a Dell.

A mobilchip cégek közül említésre került a Qualcomm, a Texas Instruments és a Freescale Semiconductor, hiányzott azonban a piacvezető Intel – írja a PC World.

A Google Chrome operációs rendszer fejlesztő csapata jelenleg több technológiai vállalattal együttműködve dolgozik azért, hogy rendkívüli élményt nyújthasson a felhasználók számára" – olvasható a blogbejegyzésben.

A Google az internetet intenzíven használók számára fejleszti a Linux alapú Chrome operációs rendszert, amely 2010 második felében jelenik meg netbookokon.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.