BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

ÁFA emelés: mennyiért mehetünk az állatkertbe?

Nem emeli a belépti díjak árát a Fővárosi Állat- és Növénykert, annak ellenére, hogy az általános forgalmi adó mértékének növelése miatt az állatkerti belépőjegyek ÁFA-tartalma is növekszik. A különbözetet az Állatkert vállalja át, így a látogatóknak az állatkerti belépőjegyek megváltásakor nem jelent többletterhet az ÁFA általános adókulcsának 5 százalékpontos emelése.

Nem emeli a belépti díjak árát a Fővárosi Állat- és Növénykert, annak ellenére, hogy az általános forgalmi adó mértékének növelése miatt az állatkerti belépőjegyek ÁFA-tartalma is növekszik.

A különbözetet az Állatkert vállalja át, így a látogatóknak az állatkerti belépőjegyek megváltásakor nem jelent többletterhet az ÁFA általános adókulcsának 5 százalékpontos emelése.

Július elsejétől az általános forgalmi adó (ÁFA) általános kulcsa 20-ról 25%-ra növekszik.

Az adóemelés természetesen az Állatkertet is érinti, hiszen a belépőjegyek ÁFA tartalma 5 százalékponttal növekszik, emellett az intézmény működési költségei is növekednek a fogyasztói árak adóemeléssel összefüggő emelkedése miatt.

Ennek ellenére a Fővárosi Állat- és Növénykert úgy döntött, nem emeli a belépőjegyek árát, hanem a többletköltséget átvállalja a látogatóktól. A városligeti intézmény közönsége így semmit nem érzékel az ÁFA emelésből az állatkerti belépőjegyek megváltásakor.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.