BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Csökkentette a vörös tinta áradatát a Honda

A Honda kellemes meglepetést okozott az elemzőknek, holott a második legnagyobb japán autógyár 96 százalékos profitcsökkenést könyvelt el az április-június közötti időszakban.

A Honda 79,8 millió dolláros hasznot gyűjtött a negyedév alatt. Bár az adat óriási profitcsökkenést jelent (az előző év hasonló időszakában a szám 1,8 milliárd dollár volt) az elemzők így is örültek az eredménynek.

Az AP szerint a Honda jelentése azt sugallja, hogy a kicsi és üzemanyag-takarékos autóiról ismert gyártó riválisainál jobban tartja magát a válságban.

Ráadásul a Honda a 2010 márciusával végződő pénzügyi évre vonatkozó profit előrejelzését a korábbi 425,1 millió dollárról 585,1 millió dollárra módosította, újabb okot adva az elemzői bizakodásra. Igaz, az autógyár még a felfelé módosított számokkal is 59,9 százalékos profitcsökkenéssel zárja majd az üzleti évet.

A Honda világszerte 766 ezer járművet értékesített világszerte, a 20,4 százalékos visszaesés oka elsősorban az Észak-amerikai piac gyengélkedése. A teljes pénzügyi évben a vállalat 3,295 millió autó eladását tervezi, ez szintén javulás a korábban tervezetthez képest. A fejlett piacok stagnálása közben a Honda új lehetőségeket keres, korábbi közlése szerint az első félévben rekord mértékben növelte termelését Kínában.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.