BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újabb óriáscég ajánlja ingyenesen szoftverét

Az Adobe a bejelentés szerint ma nyílt forráskódúvá teszi Flash-alapú média platformjának egy részét.

Az Adobe nyílt forráskódú kínálatába az Open Source Media Frameworköt (OSMF) és a Text Layout Frameworköt veszi fel. Ezek az alkalmazások lehetőséget adnak médialejátszók fejlesztésére Flash környezetben – jelenti az InfoWorld. Így például a fejlesztők új funkciókat adhatnak a Flash Playerhez.

A cég illetékese szerint a platformmal "dögössé" lehet tenni a weboldalakat. A cég már korábban is igyekezett jelen lenni a nyílt forráskódú világban, ugyanakkor az Adobe menedzsere a bejelentés kapcsán úgy nyilatkozott: az emberek még mindig azt hiszik, a Flash teljesen zárt rendszer, ezen szeretnének most változtatni.

Az elmúlt időszakban több óriáscég is beszállt a nyílt forráskódú versenyben: az Ubuntu Linux kereskedelmi partnere, a Canonical szintén felajánlott egy rész-alkalmazást, a Microsoft pedig 20 ezer sornyi device driver kódot ajánlott fel a Linuxhoz. Az Adobe cáfolta, hogy a döntést a Microsoft lépése motiválta volna. Ugyanakkor a Forrester elemzője szerint egyértelmű, hogy a Microsoft és az Adobe erősen presszionálják egymást ezen a téren.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.